Du är här: Tillverkning > Verktyg > Uppdatera verktygsgrupp > Justering/Kalibrering

Justering/Kalibrering

Denna sektion gäller enbart för Specialverktyg (justering) och Mätverktyg (kalibrering). Här går det ange uppgifter för justering/kalibrering av verktygen. Kalibreringspunkter kan anges längst ned i fönstret för verktygen.

Justeringsplats/Kalibreringsplats

Här väljs en destination (leverantör eller kontrollavdelning) dit verktygen ska skickas iväg till på justering eller kalibrering. Med Sök & hämta eller F4 går det söka i leverantörsregistret.

Intervall

Här anges antal dagar mellan varje kalibreringstillfälle.

Antal cykler

Här anges det maximala antal cykler som verktygen får användas innan det är dags för en justering/kalibrering.

Justerings-/Kalibreringsvarugrupp

Här anges den varugrupp som ska styra kontering på inköpsorder för justering/kalibrering av verktyg. Denna varugrupp används för inköpsorder med radtyp 9 och typ 2 eller 3 (2=reservation, 3=utlåning för justering/kalibrering). Varugrupper läggs upp i rutin Varugrupper under Tabeller i Systemvård.

Instruktion

Under denna knapp går det ange en instruktion för justering/kalibrering. På knappen Dokumentvisning går t.ex. att koppla särskilda kalibreringsprotokoll till instruktionen om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.