Du är här: Tillverkning > Verktyg > Uppdatering verktyg > Individuell data

Individuell data

Under denna sektion läggs olika data upp som är specifika för varje verktyg.

Lagerplats

Här går det ange en eller multipla lagerplatser för verktyget (om multipla lagerplatser tillämpas). Är det ett individspecifikt verktyg går det bara att ange en lagerplats.

Antal

Detta fält finns bara på verktyg som inte är individspecifika och visar aktuellt lagersaldo av verktyget.

Spärrad

Detta fält finns bara på verktygs som inte går göra individspecifika. Här går det då spärra ett verktyg. Markeras kryssrutan visas den användare som spärrat och datum samt knappen Orsak där det går ange kommentarer varför verktyget spärrades. Det går även koppla externa dokument och filer till kommentarerna om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.

Status

På verktyg som går göra individspecifika (Mätverktyg och Specialverktyg) finns istället för Spärrad ett statusfält där det går ange status för verktyget. De olika status som finns är:

Sätts här Spärrad/Underkänd visas den användare som spärrat och datum samt knappen Orsak där det går ange kommentarer varför verktyget spärrades. Det går även koppla externa dokument (t.ex. kalibreringsprotokoll) till kommentarerna om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.

Avdelning

Här går det välja en avdelning som verktyget hör till. Avdelning är ett selekteringsbegrepp i olika listor.

Serienr

Om verktyget har ett serienummer kan det anges här.

Fabrikat

Verktygets fabrikat kan anges i detta fält.

Inköpspris

Verktygets inköpspris kan anges i detta fält. Priset anges i företagsvaluta, t.ex. SEK.

Iordernr

Det inköpsordernummer som verktyget köptes på kan väljas här. Med Sök & hämta eller F4 går det söka på inköpsordernummer eller leverantörskod.

Levkod

Den leverantörskod som verktyget köptes ifrån kan väljas här. Med Sök & hämta eller F4 går det söka på leverantörskod eller leverantörsnamn.

Ansk.datum

Anskaffningsdatum för verktyget kan anges här.