Du är här: Verkstadsinformation > Anställda > Uppdatering anställda > Terminalåtkomst och Schemabyte

Terminalåtkomst och Schemabyte

Knappen Teminalåtkomst

Denna funktion används för att styra enskilda anställda att stämpla i vissa terminaler. Det görs genom att ange användarnamn i MONITOR för den eller de terminaler som ska kunna användas av just denne anställde. Åtkomst kommer att nekas till stämpling i övriga terminaler. Om inga terminalanvändare registreras har den anställde rättighet att stämpla i alla terminaler.

Klicka på knappen för att ange en ny terminalanvändare. Ange ett användarnamn direkt eller använd Sök & Hämta.

Knappen Schemabyte

Möjlighet finns för anställda att vid Schema enligt kalender eller Fast schema, att själv byta schema för en dag via stämplingsterminalen. Detta används då en anställd tillfälligt vill byta arbetstid, t.ex. om två anställda vill byta skift. I ett sådant fall måste i det här fältet ha angetts vilket eller vilka scheman som ska kunna väljas.

Lägg till ett nytt schema genom att först klicka på knappen Schemabyte. Ange önskat schemanummer direkt eller använd Sök & Hämta.

Se hjälpavnitt för Stämplingsterminal för en beskrivning av rutinen för att Byta schema.

Undantagsschema kan även sättas för valfri period i rutinen Schema undantag.