Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Knappen Byta schema

Knappen Byta schema

Denna knapp visas bara i läge In. Om det angetts i Uppdatering anställda kan det gällande schemat innan instämpling bytas ut för dagen, mot ett av angivna scheman. Detta görs via knappen Byta schema, som öppnar fönstret Byta schema.

Bild på fönstret Byta schema.

När fönstret öppnas visas det ordinarie schemat. Det önskade schemat väljs i fältet till vänster varpå det visas grafiskt i det högra. De scheman som går att välja på är de som angetts i Uppdatering anställda. Det går i fönstret att se alla dagtyper som ingår i schemat och vilka dagar vilka dagtyper gäller. Dessutom går att se tillhörande övertidsschema och skriva ut. Övrig information som visas är vem som gjorde den senaste ändringen i schemat och när det gjordes samt uppgifter om eventuell lunchflex.

Schemat kommer att gälla för en dag och sedan kommer det ordinarie schemat att gälla igen. Schema kan även ändras för en längre period i rutin Schema undantag.