Du är här: Verkstadsinformation > Schema / Tabeller > Uppdatera schema > Definitionsfönster dag- och nattschema

Definitionsfönster dag- och nattschema

För att definiera parametrar för dagtypernas utseende används ett definitionsfönster. Fönstret öppnas automatiskt efter att rubrikraden och dagyperna har fyllts i, men det kan också när som helst öppnas via verktygsmenyknappen Öppna definitionsfönster. Klicka först på fliken för den dagtyp du vill definiera. I fönstret anges för schemastart och schemaslut, tider för raster och flexzoner, samt koppling till löneart. Fältet för att ange raster kan även användas för att ange en tidpunkt för byte av löneart.

När inställningarna är klara verifieras det med OK eller Verkställ, varefter schemat visas grafiskt i dagtypens flik. Peka på nästa dagtypsflik för att ange parametrar för nästa dagtyp.

För att ändra inställningar av tider, "dra" markeringarna i linjalen genom att klicka och hålla in musknappen (se Fliken dagtyp), eller öppna definitionsfönstret igen.