Du är här: Verkstadsinformation > Schema / Tabeller > Uppdatera schema > Rast/Byte löneart

Rast/Byte löneart

Här kan anges två saker; tider för raster och tider då lönearten ska skiftas till en annan. Byte av löneart kan även ske i samband med en rast. Lägg till en rad för rast/byte av löneart genom att trycka på knappen Lägg till. Använd knappen Ta bort för att ta bort en rad.

Raster skapas genom att start och sluttid anges. Om löneartsbyte ska ske i samband med rasten, anges ny önskad löneart i fältet Löneart efter.

Rast

För att enbart byta löneart anges samma startid och sluttid samt löneart efter och/eller löneart frånvaro efter. Valda lönearter kommer att gälla efter start/sluttiden fram till nästa löneartsbyte eller ordinarie schematids slut.

Byte löneart

Ett byte av löneart behövs t.ex. då OB-tid börjar, eftersom en särskild löneart för OB ibland måste användas.