Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Rapportera frånvaro > Starta frånvaro

Starta frånvaro

I denna del av fönstret startas en frånvaropost med angiven frånvarokod från och med den tidpunkt som visas. Två fall förekommer:

Fall 1 - Frånvaro startas för en anställd med status Ej instämplad.

1. Välj en frånvarokod i fältet Frånvarokod, genom att klicka i fältet för att visa en lista.
  2. Ange ett datum för när frånvaron ska påbörjas, i dåtid eller använd dagens datum som är förvalt.
  3. Ange arbetsschema. Förvalt är det schema som gäller enligt den anställdes schemakalender eller det som angivits som fast schema i Uppdatera anställda.

Tidpunkten sätts automatiskt till ordinarie arbetstids början enligt det angivna schemat.

Fall 2 - Frånvaro startas för en anställd efter att närvaro avslutats i denna rutin.

1. Välj en frånvarokod. Datum och tidpunkt är förvalt till samma som för tidpunkten för avsluta närvaro, och kan inte ändras.
  2. Verkställ med Spara. En frånvaropost har nu startats för den anställde. Rapportera frånvaro för en annan anställd genom att välja i Beställning.