Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Fliken Meddelande

Fliken Meddelande

Denna flik används för att skicka ett meddelande till en operation inom en tillverkningsorder, eller till den användare som skapat beredningen för den artikel som operationen ingår i. Parametern Meddelande i rutinen Uppdatera anställda styr om fliken ska visas eller ej.

Klicka i fältet Sänd meddelande för att kunna välja en mottagare och skriva ett meddelande. Möjliga val för mottagare är Nästa operation, Denna operation, Beredare eller Valfri operation. Meddelandet skickas sedan automatiskt när operationen avslutas/delrapporteras med Verkställ.

Mottagare för Meddelande

Nästa op. skickar meddelandet till nästa operation i operationsföljden för artikeln. Den operatör som startar den operationen kan sedan läsa meddelandet i Fliken Meddelande i läge Starta direkt arbete.

Denna op. skickar meddelandet till samma operation som avslutas. Detta val kan endast användas vid ett avbrott, dvs. då operationen inte färdigrapporteras. Det innebär att den ska startas igen vid ett senare tillfälle då meddelandet kan läsas.

Beredare skickar meddelandet till den användare i MONITOR som har skapat beredningen för den artikel som operationen ingår i. Beredearen kan hämta meddelandet med hjälp av rutinen Inkomna meddelanden.

Valfri op. används för att öppna ett fönster där en valfri operation i valfri T-order kan väljas.

Bild på fönster för att välja Valfri operation.

Ordernummer för den operation som ska avslutas visas automatiskt. Klicka i fältet för ordernummer för att välja en annan order.