Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Knappen Ut lunch

Knappen Ut lunch

Om den anställde har rätt att stämpla flex och det finns en lunchflexzon på schemat så dyker det upp en knapp i terminalen som heter "UT lunch" vid utstämpling inom flexintervallet. Undantaget är om den anställde har understigit sin mingräns på flexsaldot. Då förlorar man rätten att stämpla lunchflex. Om man återkommer inom flexintervallet så stämplar man "In efter lunch" och programmet tilldelar plusflex eller minusflex beroende på hur länge man har varit borta. Kommer man tillbaka efter att flexzonen är slut så får man välja en frånvarokod för tiden efter flexzonen.

Via rutinen Attestera / korrigera stämplingar är det dock möjligt att korrigera in en lunch när som helst på dagen.

En dag kan enbart ha en lunchpost, så vill man stämpla UT igen så måste man istället välja en frånvarokod.