Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Knappen Ut frånvaro

Knappen Ut frånvaro

Väljs vid utstämpling innan ordinarie arbetstids slut, eller om en frånvaropost ska startas av annan anledning, t.ex. vid semester eller tjänstledighet. En frånvaroorsak måste anges i fönstret Frånvarokoder.

För att starta en frånvaropost inom en flexzon krävs att parameter Ingen flex vid "Ut starta frånvaro" i minusflexzon aktiverats under rubrik Stämpla närvaro på fliken Verkstadsinformation i rutin Systeminställningar.

Obs! I MONITOR registreras inte frånvaron i sin helhet förrän den anställde kommer tillbaka från frånvaron, stämplar in och därmed avslutar sin frånvaropost, med undantag för om ett periodbyte görs.