Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Uppdatera meddelande > Allmänt om Uppdatera meddelande

Allmänt om Uppdatera meddelande

Rutinen används av en användare i MONITOR för att skicka meddelanden till andra användare eller till anställda. Om anställda ska skicka meddelanden måste det göras via rutinen Stämplingsterminal.

Koppling till stämplingsterminal

Rutinen kan öppnas via Stämplingsterminal för att anställda ska kunna skicka meddelanden till andra anställda eller till användare i MONITOR. Det görs då via knappen Skicka meddelande. Se även hjälpavsnitt för Stämplingsterminal.

Koppling till närvarotablå

Rutinen kan öppnas via rutinen Närvarotablå för att skicka meddelanden till enskilda anställda. Mottagare för meddelandet är då förvald.

Se även:

Välj från

Skicka till

Skickade meddelanden

Meddelande

Läsa meddelanden i stämplingsterminal

Fönsterfunktioner

Välj Skicka meddelande för att skicka meddelande till valda mottagare.

Välj Visa skickade meddelanden för att visa rutan för skickade meddelanden.

Välj Inkomna meddelanden för att öppna rutinen Inkomna meddelanden där meddelanden som skickats till Monitoranvändaren kan läsas.

Välj Infoga bild för att lägga in en bild i meddelandet.

Läs beskrivning av övriga fönsterfunktioner under Fönsterfunktioner i Startboken.