Informationsmenyn

Det går att få fram ytterligare information och funktioner på avtalsrader med Informationsmenyn på höger musknapp. Läs mer om Informationsmenyn i kapitlet Generellt i Startboken.

Nedan beskrivs de menypunkter som har särskild innebörd på avtalsrader och som inte är beskrivna i Startboken.

Informationsmenyn på fliken Rader.

Extra info på rader

Här finns ett fönster med ytterligare information som inte visas under Extra radinformation på avtalsrad. (Detta alternativ finns bara på radtyp 1-3.) Fönstret går även att få fram med Ctrl+Alt+X på avtalsrad. Här går det att per rad ange Transaktionstyp samt KN-nummer, dessa uppgifter kommer ut på rapporten i rutin Intrastat utförsel.

Kopiera till artikelurval - radtyp 1 och 6

Här går det att kopiera radtyp 1 (Artikelrader) och radtyp 6 (Underartikel fiktiv) till artikelurval. Läs mer om att använda artikelurval vid orderregistrering.

Kopiera till artikelurval - radtyp 1

Här går det att enbart kopiera radtyp 1 (Artikelrader) till artikelurval.

Infoga från artikelurval

Med detta alternativ går det att infoga artiklar från artikelurval till orderrader. Notera att antal på raden blir alltid ett.

Kund/Lev. artikelnr

Detta alternativ gäller i artikelnummerfältet på orderrad. Här går det då att ta upp Sök & Hämta för att söka på kundens artikelnummer. För att det ska gå att söka måste kundens artikelnummer vara lagrat på kundkopplingen på artikeln.