Inställningar i Registrera grunddata projekt

I rutinen Registrera grunddata projekt ska följande inställningar göras:

Fliken Projekttyp

I kolumnen Vinstberäkningsmetod väljs Successiv vinstavräkning på projekttypen.

Fliken Projekttyper i rutinen Registrera grunddata projekt.

Spara förvalda värden för den aktuella projekttypen för de aktiviteter, kostnader och intäkter som ska användas. Det görs på fliken Förvalda värden.

Fliken Intäkter

Under fliken Intäkter registreras den intäktstyp som ska användas för vinstberäkning. Denna intäktstyp ska man ange på intäktskonton i rutinen Kontoplan, se Inställningar i rutinen Kontoplan / Standardkonton. Det är viktigt kryssrutan Dölj i förväntat utfall markeras på den intäktstyp som används vid vinstberäkning. Annars finns det risk att en för hög intäkt redovisas i Förväntat utfall.

Fliken Intäkter i rutinen Registrera grunddata projekt.