Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Fliken Adresser/Villkor

Fliken Adresser/Villkor

Under fliken Adresser/Villkor finns alla primära uppgifter om leverantören. Fliken är uppdelad i olika rubriker.

Under den första rubriken Postadress finns alla postadressuppgifter. Under rubriken Leveransadress finns alla leveransadressuppgifter. Det går även att lägga in multipla leveransadresser. Under Webadress går det att lägga in adress (URL) till leverantörens hemsida.

Under rubriken Villkor finns Betalningsvillkor, Leveransvillkor, Leveranssätt, Svarstid och Betalningsplan som sedan hämtas vid t.ex. inköpsorderregistrering samt när leverantörsfakturan registreras.

Under rubriken Utbetalningar är samlat på vilket sätt leverantörsfakturorna ska betalas. Här finns Betalningssätt, PlusGiro, Bankgiro, Bankkonto och OCR-nummer. Det går att välja att Betala via en annan leverantör, ange en Bankavgift och sätta en Prioritet för leverantören. Med knappen Utl.bet går det att ange inställningar som gäller för elektronisk betalning till utländska leverantörer.

Under rubriken Parametrar finns val för att hantera Omvänd bet.skyldighet på en leverantör (inom byggsektorn kan det i vissa fall vara köparen som redovisar både ingående och utgående moms). Det går att markera Slutattest samt göra val av Attestansvarig. Dessutom går det att markera om fakturan ska Undantas för fakturaunderlag. Om tilläggsfunktionen Elektronisk fakturahantering används finns här Knappen Behörighet EFH

Under rubriken Import finns parametrar för Språk, Valuta och Datumformat som ska gälla för leverantören. Här väljs även vilket handelsområde (inrikes, EU, import) leverantören tillhör.

Under rubriken Diverse finns Vårt kundnummer, Leverantörsgrupp, som styr vilket inköpskonto som kommer att användas vid fakturering, Momskod, Organisationsnummer, VAT-nummer, Landskod, Leverantörskategori, Leverantörskod faktura, Leverantörskod ramorder, Rabatt och Rabattkategori. Orderutskrift via avser förvald metod för hur order ska skrivas ut från utskriftsrutinen (via skrivare, fax eller e-post). Det går också att märka leverantören för Mottagningskontroll, det innebär att alla artiklar som köps från den leverantören måste gå igenom mottagningskontroll innan de läggs in på lager. Då går det även att ange en instruktion för mottagningskontrollen. Under Fritextgrupper kan leverantören kopplas till en grupp fritexter. I fältet Minsta orderbelopp kan ett minsta orderbelopp på förfrågan och inköpsorder anges.

Längst ned finns knappen Priser med leverantörens priser på de artikelkopplingar som finns på leverantören, samt knappen Kommentar där det går att lägga in kommentarer och koppla externa dokument (tilläggsfunktion) på leverantören.