Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > Fliken Information

Fliken Information

Under fliken Information finns allmänna uppgifter om leverantören. Fliken är uppdelad olika rubriker.

Under rubriken Referenser anges leverantörens alla referenser.

Under rubriken Telefon anges leverantörens alla telefonnummer.

Under rubriken Telefax anges leverantörens alla telefaxnummer.

Under rubriken E-post anges leverantörens alla e-postadresser. På knappen Bifoga XML-fil går det att välja om XML-fil ska bifogas när inköpsorder, leveransplan osv. skickas med e-post till leverantören.

Under rubriken Spedition finns GAN/Kundnummer, Pallregistreringsnummer, Bestämmelseort, Transporttid, Leveransdag och Emballagevillkor.

Under rubriken Spärra finns funktioner för att spärra/meddela på en leverantör för orderläggning och rapportering.

Under rubriken Undantag finns möjlighet att göra undantag från standardkonton för Leverantörsskuld, Inköp utan order, Bankgiro, PlusGiro, Preliminärt leverantörsskuldkonto, Bankavgift, Preliminärkonto och A conto. På så sätt går det att koppla bort det standardkonto som angivits och i stället ange leverantörsunika konton.

På knappen Ext. info finns uppgifter att ange och parametrar bl.a. för EDI och spedition via EDI på leverantören. (Knappen är gråmarkerad på en ny leverantör innan spara skett.)

Under rubriken Tolerans för leverans i tid anges leverantörsunika toleranser för mätning av leveranssäkerheten.

På knappen Semester går det att ange leverantörens semesterperioder.