Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Konfigurering startsida > Allmänt om Konfigurering startsida

Allmänt om Konfigurering startsida

Varför denna rutin?

Här skapas och konfigureras de startsidor som användarna kan se i programfönstret. En startsida visas när programfönstret är tomt eller när alla öppnade rutinfönster är minimerade.

Startsidan kan även visas istället för det allmänna meddelandet i Stämplingsterminalen. Parametern Använd startsida i stämplingsterminalen under Övrigt på fliken System i Systeminställningar styr detta.

En startsida innehåller olika komponenter som visar information från systemet, t.ex. orderingång, leveranssäkerhet mot kund, osv. Informationen kan visas i form av grafer, mätare och listor. En startsida kan dessutom innehålla en komponent som används som anslagstavla där det går att lägga ut information till personalen och en komponent som visar information från webbsidor.

Det finns möjlighet att skapa flera olika startsidor med olika innehåll. Det går även att koppla en startsida till en viss användare eller grupp, så att varje användare/grupp får den specifika startsida som önskas.

rubrikraden anges en ny startsida eller hämtas en befintlig startsida upp. Det går också att välja om en startsida ska användas som standard.

På fliken Innehåll går det att konfigurera en startsida.

På fliken Användare går det att koppla en startsida till en viss användare eller rättighetsgrupp.

Längst ned i fönstret visas vem som skapat startsidan och när samt vem som senast ändrade den och när.

Om startsida ska tillämpas i systemet styrs med systemparametern Använd startsida, under Övrigt på fliken System i rutin Systeminställningar.

Spara som...

Det går att spara en befintlig startsida till en ny startsida och få med alla komponenter och inställningar till den nya startsidan. Detta görs med valet Spara som... på menyn Arkiv.

Fönsterfunktioner

Med knappen Radera går det att ta bort inläst startsida.

Med Navigeringsknapparna går det att hoppa mellan befintliga startsidor.

Läs beskrivning av de övriga fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.