Du är här: Försäljning > Offert > Registrera offert > Knappen Beräkna Totalpris

Knappen Beräkna Totalpris

Systemparametern Visa enbart totalpris på offert/kundorder/faktura, under Order / Offert på fliken Försäljning i Systeminställningar, aktiverar denna knapp Beräkna Tot.pris.

Genom att trycka på knappen kan ett totalpris för offerten/kundordern/fakturan skrivas in. Detta totalpris fördelas på de ingående artikelraderna i proportion till det pris som finns på artikelraden utan hänsyn till befintlig rabattsats. Alla rader som beräknas kommer att få samma rabatt så att totalpriset uppfylls. De nya priserna uppdaterar statistiken.

På tillhörande blanketter skrivs inte à-pris, ny beräknad rabattsats eller delsumma ut.

Det är möjligt att ha flera rader för totalpris per offert/kundorder/faktura.

Orderrader som läggs till efter ett totalpris är beräknat hamnar "utanför" beräkningen och adderas till ordersumman.

Efter sista totalprisraden går det att lägga in artiklar som inte ska rabatteras eller frakt och emballage.

Fönstret Beräkna Totalpris.