Du är här: Försäljning > Offert > Registrera offert > Rubrikrad

Rubrikrad

rubrikraden väljs först en kund för att skapa en ny offert eller ett offertnummer för att hämta upp en befintlig offert.

Då rutinen öppnas står markören i kundfältet. Sedan en kundkod (alternativt ett offertnummer) angivits på rubrikraden hämtas samtliga uppgifter om kunden respektive offerten och visas i fliken Huvud. I fliken Rader visas offertraderna på en befintlig offert.

Då flera offerter ska kopplas till samma offertnummer kan delnummer på offerten anges. Det kan användas för att ange en ny variant på en offert eller liknande.

En offert kan sparas med en prefix till offertnumret. Detta går att ställa in så att prefix antingen blir möjligt att använda eller tvingande, med systemparametern Använda prefix för att hantera offerttyper under Order / Offert på fliken Försäljning i Systeminställningar. Förvalda prefix för olika offerttyper läggs först upp i rutin Ordertyper/prefix i Systemvård.

Längst till höger på rubrikraden visas en knapp med en pratbubbla om det finns ett meddelande registrerat på kunden i rutinen Uppdatering kunder. Meddelandet öppnas när kundkoden hämtas upp, men det går att öppna och läsa meddelandet igen genom att trycka på pratbubblan.