Du är här: Försäljning > Order > Order / EDI-import > Övrig information på orderhuvudet

Övrig information på orderhuvudet

Nedan beskrivs de övriga uppgifter på ordern som finns synliga i orderhuvudet. De flesta av dessa uppgifter mottages med EDI-meddelandet (ORDERS) för en kundorder.

Adressrader kan förekomma i klartext i orders-importen. Då lagras denna text automatiskt som leveransadress vid spara, med leveransadress kundkoden som kundkod. Själva leveransadressen kan ej ses förrän orders-importen sparats till order.

Mottages en fritext till en order lagras denna som fritext under fritextknapp i kundorderhuvud då orderimporten sparats till order. Texten är synlig vid import om fönstret utvidgas åt höger.

Vid import av order med format 20 kan godsmottagarens telefonnummer, mobil/SMS och e-postadress importeras för att användas vid avisering.

Accepterad/Ändrad

Accepterad är standard status som sänds med ordersvar tillbaka till kunden om uppgifter på importerade orderrader inte ändras. Görs en ändring på en orderrad ändras denna automatiskt till Ändrad. Status kan även justeras manuellt.

Lev.adress

Här kan kundkod för leveransadress anges.

Order erk.

Här kan kundkod för ordererkännandet (ordersvar) anges.

K.kod fakt.

Här kan kundkod för faktura (ordersvar) väljas.

Godsavs.

Här kan kod för godsavsändare (speditör) anges.

Vår kod

Här kan vår leverantörskod hos kunden anges.

Ordertyp

Här visas en intern kod för ordertyp av EDI-meddelandet.

Ert ordernr.

Här visas kundens ordernummer.

Ert O.datum

Här visas kundens orderdatum.

Er ref.

Här kan kundens referensperson väljas eller anges.

Betvillk

Här kan betalningsvillkor i antal dagar väljas.

Ant. dagar

Här visas betalningsvillkor i antal dagar. Ska det ändras görs det i fältet Bet.villk ovan.

Lev. sätt

Här visas koden för leveranssätt. Ska det ändras görs det i fältet Lev.sätt nedan.

Lev.villk.

Här väljs leveransvillkor.

Kod

Här visas en kod för INCOTERMS leveransvillkor. Dessa villkorskoder kan även läggas upp i MONITORs villkorstabell i rutin Villkor i Systemvård.

Ort

Här visas bestämmelseort.

Lev.sätt

Här kan leveranssätt väljas.

MeddelandeNr. / Avs.

Första raden avser meddelandenummer, som är ett sekvensnummer. Andra raden är en kod för avsändare.

Telefon Nr.

Här finns två rader med plats för två telefonnummer.

Tillv. order

Det går att skapa tillverkningsorder från importerad EDI-kundorder om denna parameter är satt, på samma sätt som tillverkningsorder kan skapas från kundorder som registreras i rutin Registrera kundorder.

Språk

Här väljs språk.

Valuta

Här väljs valuta.

Sekvens / Avtal

(För att se detta och efterföljande fält, ska bredden på fönstret ökas åt höger.) Här visas då ett sekvensnummer som avsändaren skickar med EDI-meddelandet för ordern. Även avtalsnummer som är upprättat med kunden visas här.

O-nr. slutkund / Eget Telnr

Här visas slutkunds ordernummer och telefonnummer då kund är en återförsäljare.

Fritextrader

Här finns sex rader med plats för fritext för order. Fritext som mottagits visas och kan ändras här. Fritexten lagras i en order och kan där hämtas på fritextknappen i kundorderhuvudet.