Du är här: Försäljning > Order > Order / EDI-import > EDI-import från en enskild EDI-koppling

EDI-import från en enskild EDI-koppling

Det finns en funktion för att göra EDI-import från en enskild EDI-koppling. Detta är användbart när det finns flera EDI-kopplingar med samma formatgrupp och import ska göras från enbart en av dessa kopplingar.

Funktionen kan även användas för att göra en import av en backupfil (som skapas vid en EDI-import), i de fall EDI-importen misslyckades/avbröts.

Funktionen finns under Arkiv-menyn då rutinen är öppen. Där finns då de tre alternativen:

Då något av alternativen valts på Arkiv-menyn visas nedanstående fönster där det går att välja från vilken EDI-koppling som import ska göras. Informationen som visas i fönstret kommer från respektive EDI-koppling i rutin EDI Kopplingar.

Förvalt är det markerat att göra import av backupfil (kryssruta B.) från den första EDI-kopplingen i fönstret. Efter att OK valts visas en dialogruta där det går att välja den backupfil som önskas från backupkatalogen. I den dialogrutan visas det datum då backupfilen skapades. Se även beskrivning av backupfilerna nedan.

Det går även att välja att göra en import från en enskild EDI-koppling (kryssruta I.) Efter att OK valts görs importen enligt kopplingsmetodens inställningar på EDI-kopplingen.

Exempel på fönstret vid import från enskild EDI-koppling.

ID

Här visas kopplingsradens ID.

Filnamn

Här visas filnamn på importfilen i kopplingsraden.

Benämning

Här visas benämning på kopplingsraden.

I.

Välj denna kryssruta för att göra en import från en enskild EDI-koppling, enligt kopplingsmetodens inställningar på EDI-kopplingen.

B.

Välj denna kryssruta för att göra en import från backupfil. En dialogruta öppnas och det går att välja backupfil från sökvägen där backupfilerna skapas. Se även beskrivning av backupfilerna nedan.

Ant. filer

Här visas antal backupfiler angivet på kopplingsraden.

Akt. n.

Här visas löpnummer för vilken backupfil som är aktuell (senaste) av antalet backupfiler.

Beskrivning av backupfilerna

Backupfilerna är liksom importfilerna vanligtvis i textformat (.txt). Backupfilerna skapas vid varje EDI-import och har filnamn i form av ett löpnummer, t.ex. "00000001.txt". Om det exempelvis är angivet att 100 backupfiler ska sparas på EDI-kopplingen, kommer filerna "00000001.txt" - "00000100.txt" att skapas vid de 100 första EDI-importerna.

Vid 101:a EDI-importen kommer filen "00000001.txt" att skrivas över av en ny fil i samma filnamn. Vid 102:a EDI-importen kommer filen "00000002.txt" att skrivas över, osv. Vilken backupfil som är aktuell (skapad vid senaste EDI-import) visas med löpnummer i ovanstående fönster under kolumnen Akt. n.

Backupfilerna för en EDI-koppling skapas i en backupkatalog under sökvägen "\Monwin\edi\backup\<ftg_nr>\<importfilnamn>.txt.0<kopplingsID>\". T.ex. skulle det bli "\Monwin\edi\backup\001\orders20.txt.071\" för EDI-koppling 71 i exemplet ovan.