Du är här: Försäljning > Order > Kundorderfråga > Fliken Kostnad/Intäkt

Fliken Kostnad/Intäkt

På denna flik visas information om planerade och verkliga kostnader1 och var de kommer från. Här visas även försäljningspris2 med täckningsbidrag och täckningsgrad. Detta visas för respektive orderrad och totalt för ordern. Det går att välja att visa beloppsredovisning per styck eller totalt.

Här visas alltid en rad per orderad oavsett hur många utleveranser och fakturor som gjorts för orderraden.

Längst till höger visas ett rött utropstecken (!) om det finns en varning från efterkalkylen. Genom att högerklicka på berörd orderrad och välja att köra Efterkalkyl från Informationsmenyn, visas mer information. Varningarna visas sedan på fliken Ej avrapporterat i rutin Efterkalkyl i modulen Tillverkning.

1 Kostnadsberäkningen startar automatiskt då fliken väljs första gången eller om data läses om med "Lista på bildskärm".

2 Försäljningspriset är viktat när det förekommit olika priser på samma artikel och orderrad på olika fakturor. Information om viktat pris visas om muspekaren hålls över försäljningspriset.