Du är här: Försäljning > Order > Leveransplan / EDI-import > Orderbeställning

Orderbeställning

Under sektionen Orderbeställning skapas nya leveransplaner eller så utförs här sökningar efter kunders ordernummer kopplade till leveransplaner i systemet.

Sektionen Orderbeställning i orderhuvudet.

Ordernummer

Det här fältet används för att ange kundens ordernummer då en ny leveransplan skapas om det ordernumret är känt. Vid EDI-import av leveransplan är det endast ett informationsfält.

Kund

Här väljs en kundkod ur kundregistret som ska kopplas till leveransplanen. Används även då sökning av kunds ordernummer ska göras. Vid EDI-import av leveransplan är det endast ett informationsfält.

Artikel

Här väljs ett artikelnummer som ska kopplas till leveransplanen. Används även då sökning av kunds ordernummer ska göras. Vid EDI-import av leveransplan är det endast ett informationsfält. Under artikelfältet finns ett alltid grått fält som visar artikelbenämning under import av leveransplan.

Port

Här anges den portkod hos kunden dit artikel på leveransplan ska levereras. Informationen skrivs ut på fraktsedel.

Förråd

Här anges den förrådskod hos kunden dit artikel på leveransplan ska levereras. Informationen skrivs ut på fraktsedel.

Knappen Sök order

Med denna knapp går det att söka efter kunds ordernummer som är kopplat till en leveransplan i systemet. För att få en säker träff vid sökning behöver Kund, Artikel och Port först anges.

Sök ej Port

Markera detta alternativ om endast kundkod och artikelnummer ska användas för att finna motsvarande befintliga kundorder/leveransplan i databasen i MONITOR under import av nya planer. Detta är användbart då kunden ofta byter Portkod på sina planer.

Import alla

Markera detta alternativ om samtliga leveransplaner ska läsas in på en gång, annars läses de in en i taget. Vilket som ska vara förvalt här går att styra med systemparametern Importera en leveransplan i taget, under EDI på fliken Försäljning i rutin Systeminställningar.