Du är här: Försäljning > Order > Registrera kundorder > Knappen Avisering

Knappen Avisering

På knappen Avisering går det att ange en Leveransanvisning som kan komma med vid utskrift av speditionsdokument, om informationskälla är Kundorder / leverans. (Detta under förutsättning att systemparametern Läs in till Leveransanvisning på sped.dok. är inställd på Leveransanvisning, under Spedition på fliken Försäljning i Systeminställningar.)

Här går det även att ange ett telefonnummer till godsmottagaren i fältet Avisering via speditören till godsmottagarens telefon, som speditören kan använda för att ringa när gods ska levereras. Telefonnumret kommer med vid utskrift av speditionsdokument, om informationskälla är Kundorder / leverans eller Följesedel.

Här går det även att ange ett mobilnummer till godsmottagaren i fältet Avisering via speditören till godsmottagarens mobil/SMS, som speditören kan använda för att ringa eller skicka SMS när gods ska aviseras. Mobilnumret kommer med vid utskrift av speditionsdokument om informationskälla är Kundorder / leverans eller Följesedel.

Det går också att ange en e-postadress till godsmottagaren i fältet Avisering via speditören till godsmottagarens E-post, som speditören kan använda för att skicka e-post när gods ska aviseras. E-postadressen kommer med vid utskrift av speditionsdokument om informationskälla är Kundorder / leverans eller Följesedel.

Om det finns uppgifter i något av dessa fyra fält markeras detta med en "brädstapel" (#) på knappen Avisering.

Leveransanvisning och avisering.