Du är här: Försäljning > Order > Registrera kundorder > E-post

E-post

Här går det att ange eller välja en e-postadress dit en order (ordererkännande, följesedel) och avisering kan sändas. Den e-postadress dit faktura kan sändas visas, men går inte att ändra här.

E-post är avsett för integration av utskrift till antingen ett externt e-postprogram eller till en inbyggd e-postklient i MONITOR, vilka skickar utskriften i ett e-postmeddelande direkt till en e-postserver. Detta går att välja med systemparametern Metod för att skicka e-post, under Fax / E-post på fliken System i Systeminställningar.

Flera e-postadresser går att definiera per kund, som mottagare av ordererkännande, avisering samt faktura/krav. Per kundreferens går det att ange en e-postadress.

E-postadress för order och avisering hämtas i 1:a hand från första e-postrad på kund som har en definition som mottagare av ordererkännande respektive avisering, i 2:a hand från första referensrad på kund och i 3:e hand från första e-postrad på kund som inte har nån definition som mottagare.

E-postadress för faktura hämtas från första e-postrad på kund som har en definition som mottagare av faktura/krav. Det är den kundkod som är vald i fältet K.kod faktura. som styr till vilken e-postadress fakturan ska skickas till.

Väljs Skicka via e-post under Fönsterfunktioner överförs då den e-postadress som angetts här automatiskt till e-postprogrammet som sedan använder vald mottagaradress här att sända e-postmeddelandet till. Ordern bifogas i pdf-format och xml-format i e-postmeddelandet. Xml-formatet används i MONITOR-till-MONITOR.