Du är här: Försäljning > Order > Registrera kundorder > Rubrikrad

Rubrikrad

rubrikraden väljs först en kund för att skapa en ny kundorder eller ett ordernummer för att hämta upp en befintlig kundorder.

Då rutinen öppnas står markören i kundfältet. Sedan en kundkod (alternativt ett ordernummer) angivits på rubrikraden hämtas samtliga uppgifter om kunden respektive ordern och visas på fliken Huvud. På fliken Rader visas orderraderna på en befintlig order.

Längst till höger på rubrikraden visas en pratbubbla om det finns ett meddelande registrerat på kunden i rutinen Uppdatering kunder. Meddelandet öppnas när kundkoden anges, men det går att öppna och läsa meddelandet igen genom att trycka på pratbubblan.