Du är här: Försäljning > Order > Registrera kundorder > Ställe

Ställe

Om tilläggsfunktionen Lagerställe per orderrad används går det att se vilket lagerställe en orderrad ska levereras från. Förvalt är det lagerstället som ordern hör till.

Det går även att välja lagerställe på en artikel som sedan alltid blir förvalt på en ny orderrad, det väljs i fältet Förvalt ställe på fliken Försäljning i Uppdatering artiklar - Försäljning eller Uppdatering artiklar - Lager.

Om användaren tillhör en rättighetsgrupp som har Utökad LS-hantering i denna rutin, kan användaren även välja ett annat lagerställe på orderraden. Utökad LS-hantering väljs i rutin Rättigheter i Systemvård.

Om det finns orderrader som tillhör ett annat lagerställe än det lagerställe som ordern hör till, visas ett meddelande om det på fliken Huvud.

Meddelande om annat lagerställe på orderrader.

Om det finns olika lagerställen på orderraderna i en kundorder blir det ett fakturaunderlag per lagerställe, vilket resulterar i flera fakturor för kundordern. Men det går att få ett fakturaunderlag och en faktura för en sådan kundorder, genom att markera Samlingsfaktura på fliken Huvud.

Om det är inställt att skapa tillverkningsorder/-förslag från kundorder, tänk på att användaren som registrerar kundordern måste ha tillräckliga rättigheter i de lagerställen som finns på orderraderna.

Notera att order skapade från offert med artiklar med olika LS-tillhörigheter får LS-tillhörighet från artikelns inställning.