Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift pallflagga EDI > Allmänt om Utskrift pallflagga EDI

Allmänt om Utskrift pallflagga EDI

Vad skrivs ut i denna rutin?

I denna rutin skrivs pallflaggor ut till utlevererat gods eller emballage som hanteras i rutinerna Kollihantering eller Plocklista med listtyper EDI valda.

Pallflagga EDI är i format A5. Det finns två olika val av pallflagga: Pallflagga A4 och Pallflagga A5. Det förstnämnda valet skriver ut två pallflaggor på ett A4-ark. Det andra valet skriver ut en pallflagga på ett A5-ark eller A4-ark.

För emballageartiklar som i fältet Inneremballage har alternativet Ja, KLT Package (Small Load Carrier) skrivs det också ut en KLT-etikett per inneremballage som ingår i det utlevererade godset (pallen). KLT-etiketten har formatet 210x74 mm.

Förvald skrivare kan i denna rutin ställas in per användare i rutin Användare. Det är i fältet Special 2 som en förvald skrivare kan anges för utskrift av pallflagga. Utskriften sker enligt inställningen för pappersorientering (Liggande/Stående) utifrån vad som angivits på skrivaren.

Hur port/förråd ska visas på pallflaggan styrs av parametern Visningstyp för port/förråd på pallflagga EDI under knappen Ext. Info i Uppdatering kunder.

Notera att det krävs kundkopplingar på de artiklar som skrivs ut för att något resultat ska visas. Tomma inneremballage av typen "Smallbox" (Odette pallflagga) skrivs inte ut i denna rutin.

Hantering av fönster

Fönstret i denna rutin består av två delar. I den vänstra delen av fönstret selekteras utskrift genom ett intervall av ordernummer, kundkod, följesedelnummer, planerad leveransperiod eller artikelnummer. Om dessa fält lämnas tomma kommer pallflaggor för samtliga del- eller slutlevererade order att skrivas ut.

Genom att välja "Preliminärt urval" under Fönsterfunktioner öppnas den högra delen av fönstret. Här går det att avmarkera om pallflagga inte ska skrivas ut. I detta läge går det även att förhandsgranska utskrift.

Se utskriftsexempel på Pallflagga EDI.