Du är här: Försäljning > Utleverans > Utskrift speditionsdokument > Allmänt

Allmänt

Under Allmänt går det att lägga in allmänna uppgifter för sändningen. Uppgifterna hämtas också ifrån informationskällan, via funktionen Läs från informationskälla under Fönsterfunktioner. De uppgifter som finns är:

Leveransvillkor

Om Fraktbetalare "Combiterms" är vald aktiveras detta fält och det går att välja önskat leveransvillkor. Kod för Combiterms visas till höger om varje leveransvillkor. Koder för Combiterm ska vara valda på fliken Leveransvillkor i rutin Villkor i Systemvård. Är det någon annan fraktbetalare så är detta fält gråmarkerat och leveransvillkor hämtas förvalt från inläst informationskälla.

Ort för leveransvillkor

Om Fraktbetalare "Combiterms" är vald aktiveras detta fält och det går att ändra ort för leveransvillkor. Väljs ett annat leveransvillkor erhålls en fråga om Ort för leveransvillkor ska hämtas från leveransvillkor/bestämmelseort. Uppgiften ska då vara upplagd på fliken Leveransvillkor i rutin Villkor i Systemvård.

Fraktbetalare

Under Fraktbetalare väljs vem som ska betala frakt för sändningen. Det finns ett antal fördefinierade betalare att välja mellan:

Transportdatum

Under Transportdatum visas förvalt dagens datum och aktuellt klockslag som transportdatum. Det går att ange ett annat datum och tid.

Status

Under Status går det att ändra status på en sändning. Förvalt får alla nya sändningar status 0. Systemet sätter sedan om status efter olika kriterier enligt nedan. (Vid behov går det även att ändra status på en sändning manuellt.)

* Vid utskrift kan status sättas till 3, 4 eller 9 av systemet. Detta styrs med systemparametern Status på sändning efter utskrift, under Spedition på fliken Försäljning i Systeminställningar.

Avs. GANnr

Avsändarens GAN-nummer går att välja med Sök & hämta.

Mot. GANnr

Mottagarens GAN-nummer går att välja med Sök & hämta.

Annan GANnr

Annan GANnr går att välja med Sök & hämta om fraktbetalare är "Annan betalare".