Du är här: Inköp > Artiklar > Uppdatering artiklar - Inköp > Fliken Allmänt

Fliken Allmänt

Under fliken Allmänt ligger de allmänna uppgifterna om en artikel. För en ny artikel är det alltid denna flik som kommer upp. Fälten ligger delvis samlade i olika grupper. Fliken finns även i motsvarande rutin i modulerna Försäljning och Lager. I Lager innehåller denna flik dessutom information om lagerplats, inventering och spårbarhet på en artikel.

Gruppen Standardpris innehåller uppgifter om aktuellt och kommande standardpris, enhet och alternativ enhet. För alternativ enhet kan anges en omräkningsfaktor. Här går även att ange aktuellt och kommande alternativt pris. Under knappen Omkostnader går det att ange omkostnader för artikeln.

Gruppering innehåller de olika grupperingsbegreppen Artikelkod, Artikelkategori och Varugrupp som går att koppla till en artikel och har olika betydelser. Begreppet Varugrupp är en tvingande koppling för en artikel.

Under rubriken Diverse går det att markera om en artikel ska saldohanteras och inköp/tillverkning mot projekt. Det går även här ange ett valfritt flyttal samt ett alias för beslutsstöd på artikeln.

I fliken finns också möjlighet att ange en extra benämning på artikeln. I gruppen Ritningsnummer/revision går det att ange ritningsnummer och revision.

Under gruppen Status/Spärra går det även att ange status på artikel. Det går att spärra/meddela på en artikel för orderläggning och rapportering. GS1 kod kan anges.

Om tilläggsfunktionen Produktkonfigurator används går det att välja Konfigurationgrupp, skriva Alternativ valtext samt Fri tillvalstext.

Under de knappar som finns i fliken går det att se och länka hyperlänkar till artikeln, översätta benämning och extra benämning. Det går att se en logg på gamla standardpriser för artikeln. Den tredje och sista knappen ger möjlighet att skriva en intern kommentar om artikeln.

Längst ned i fliken visas information om vem och när artikeln skapades, samt vem och när den senaste ändringen gjordes på artikeln. Ändringar gällande statistik eller leverantörskopplingar tas inte med.