Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Ritningsnummer

Ritningsnummer

Ritningsnummer är ett fält för artikeln som används för att göra koppling mellan ritningsnummer och artikelnummer, om inte det är samma sak.

På tillverkningsorderdokument skrivs ritningsnummer ut om det är valt i rutin Tillverkningsorderdokument i Systemvård.

Ritningsnummer kan följa med artikeln till kund- och inköpsorderrader. Detta styrs med systemparametern Artikelns ritningsnummer med på order/offert, under Order / Offert på fliken Försäljning, samt med systemparametern Artikelns ritningsnummer med på order/förfrågan, under Order / Förfrågan på fliken Inköp i Systeminställningar.

Ritningsnummer är ett kraftfullt sökbegrepp i systemet eftersom att det finns en alternativ Sök & hämta som hämtas med F3, där det går att söka på ritningsnummer i många viktiga artikelnummerfält.

Ritningsfiler för artikeln kan kopplas på knappen Dokumentvisning bredvid knappen Kommentar... på fliken Tillverkning, om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.