Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Återrapportering LB/FB > Knappen Kontera

Knappen Kontera

Kontering av betalningar sker med automatik, men genom att markera en faktura och sedan trycka på denna knapp kan kontering visas och justeras om så önskas. Rader kan tas bort med hjälp av knappen Radera rad. Knappen Rest/Diff balanserar automatiskt fakturans kontering (det går även att använda F9 eller Enter för balansering).

I kolumnen Kvantitet i konteringsrutan lägger systemet automatiskt det utländska beloppet. Detta sker om kvantitet markerats på bankkontot i kontoplanen. Om parametern Specifikation markerats på kontot lägger systemet valutakoden i kolumnen Spec i konteringsrutan. Vid kontering av leverantörsskuld och preliminär leverantörsskuld kan fakturans löpnummer visas i fältet Spec för att ge bättre spårbarhet mellan reskontran och transaktionerna i huvudboken. Detta aktiveras genom att markera Spec på kontot för leverantörsskuld och preliminär leverantörsskuld i Kontoplan.

Knappen Avbryt används för att avbryta det som gjorts i konteringsrutan utan att spara ändringar. Använd knappen OK för att stänga fönstret när konteringen är klar. Det går även att trycka Enter eller F9 på en ny rad för att stänga konteringsrutan.