Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Leverantörsreskontralista > Visa

Visa

Under Visa finns bl.a. val av vilka fakturor som ska tas med från reskontran till listan. De val som finns är:

Betalt fr.o.m. - t.o.m.

Väljs att visa Betalda eller Samtliga fakturor går det även att välja betalt från och med datum och till och med datum för de betalda fakturorna.

Reskontradatum

Här anges per vilket datum reskontralistan ska tas ut.

Ta med bokföring

Med detta alternativ markerat visas förutom faktura- och betalningsuppgifter även konteringar för dessa. Om rättningar gjorts i bokföringen visas rättningsverifikatet tillsammans med originalverifikatet

Räkna om valuta till

Med detta alternativ går det välja att visa fakturor som har en annan valuta omräknat till SEK enligt Registrerad kurs, Dagskurs eller Bokslutskurs. Förvalt visas fakturorna omräknat i den kurs som var vid registreringstillfället.

Summering av extern valuta

Med detta alternativ görs i lista Standard och Enbart summa en summering av fakturabeloppen per valuta och visas per leverantör samt en totalsummering av valutorna som visas längst ned i listorna.

Nollfakturor

Förvalt är denna parameter avmarkerad, vilket innebär att fakturor med fakturabelopp 0,00 inte visas i listan.

Avstämning mot huvudbok

Denna avstämningslista går att visa genom att välja Enbart summa, gruppering på Leverantörsskuldskonto och denna parameter markerad. Denna lista gör en jämförelse mellan saldot (restvärdet) i reskontran jämfört med saldot på kontot i huvudboken. Om det är differens mellan reskontra och huvudbok finns möjlighet att länka sig till en avstämningsfunktion som gör en avstämning av reskontran mot huvudboken dag för dag.

Ny sida / leverantör

När denna parameter aktiveras görs en sidbrytning i listan för varje leverantör.