Du är här: Inköp > Order > Påminnelse orderbekräftelse > Typ av blankett

Typ av blankett

Här går det att markera Fax i de fall påminnelse orderbekräftelse ska skickas till leverantörer via ett faxprogram. Utskrift sker då på en särskild blankett. Notera att det är blanketten E-post som används även till fax. E-postblanketten går även att anpassa till viss del i rutin Blanketter parametrar. Parametern Fax fyller två funktioner:

1. Som standard styr Fax så att det bara går att skriva ut påminnelse för en leverantör åt gången till en faxskrivare.
  2. Med tilläggsfunktionen Faxintegration installerad kan Fax även användas med ett intervall av leverantörer. Nedanstående förutsättningar måste dock vara uppfyllda.

Förutsättningar för utskrift av ordernummerintervall till fax

1. För att kunna ange ett intervall med blankettyp Fax, ska ett faxprogram vara valt i systemparametern Faxprogram för direktfax vid blankettutskrift, under fliken System i rutin Systeminställningar.
  2. Det valda faxprogrammet ska finnas installerat på den dator som kör MONITOR och som utskrift till fax ska göras ifrån.
  3. Korrekt telefaxnummer måste vara angivet i fältet Faxnummer på orderhuvudet. Det går att lägga in faxnummer till de leverantörer och referenser hos leverantörer som order ska skickas till via fax, det görs under fliken Information i rutin Uppdatering leverantörer. Dessa faxnummer blir då valbara i faxnummerfältet i orderhuvudet på order till de leverantörerna.