Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > E-post

E-post

Här går det att ange eller välja en e-postadress dit en order ska sändas. Flera e-postadresser går att registrera per leverantör. E-postadress hämtas från den referens som är vald i fältet Er referens. Förvalt är det första referensraden på leverantören. Har inte den referensen någon e-postadress angiven hämtas e-postadressen istället från första e-postrad på leverantören och som inte har någon definition vald (som mottagare av påminnelse orderbekräftelse/leverans eller leveransplan).

E-post är avsett för integration av utskrift mot, antingen ett e-postprogram eller mot en inbyggd e-postklient, som skickar e-post direkt till en e-postserver ifrån MONITOR. Detta går att välja med parametern Metod för att skicka e-post under Fax / E-post på fliken System i Systeminställningar.

Väljs Skicka via e-post under Fönsterfunktioner överförs då den e-postadress som angetts här automatiskt till e-postprogrammet, som sedan använder den som mottagaradress att sända e-postmeddelandet till. Ordern bifogas i pdf-format och xml-format i meddelandet. Xml-formatet används i MONITOR-till-MONITOR.