Du är här: Inköp > Order > Registrera inköpsorder > Konstaterat försenad

Konstaterat försenad

Med valet Konst. försen. går det att märka en orderrader som "konstaterat försenad". Det innebär leverantören inte kan leverera ordern på planerad leveransperiod, trots påstötningar. Det är en signal till övriga i systemet att det inte är lönt att skicka ut påminnelser till leverantören för denna orderrad.

En konstaterad försening innebär att vi då måste försöka jobba ikapp på våra genomlopps- och kötider, på de tillverkningsorder som eventuellt berörs, för att försöka mildra effekterna av förseningen.

Även i rutinerna Ordersvar/EDI-import samt i Flödesanalys - Inköp går det att märka en orderrad som konstaterat försenad. En order som fått konstaterad försening satt märks med denna symbol i flödesanalysrutinerna.

Informationen visas sedan i Artikelfråga och det går att välja att visa informationen i Förslag tidigareläggning och Påminnelse leverans.