Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Spärra/meddela

Spärra/meddela

En artikel går här antingen att spärra för orderläggning, rapportering, materialuttag och beredning eller att sätta att meddela vid orderläggning eller rapportering.

Läs mer om att spärra och sätta meddelande på artikel i kapitlet Spärra/Meddela i Tillämpningar.

Spärra

När Spärra väljs visas fönstret Spärra artikel för... där det går att välja för vad artikeln ska vara spärrad. Detta fönster går att ta upp igen på knappen till höger om fältet För vad. Är flera val gjorda i det fönstret står det sedan Flera... i fältet.

De händelser som det finns möjlighet att spärra en artikel för är:

Längre ned visas i röd text rubriken Spärrad av och fält med information vem som spärrat artikeln samt datum och klockslag när artikeln spärrades. Även knappen Orsak med möjlighet att ange en orsak varför en artikel är spärrad visas. Knappen Orsak har motsvarande funktionalitet som knappen Kommentar där den förekommer. Se mer i avsnittet Lägga in kommentarer eller instruktioner i kapitlet Generellt i Startboken.

Om en spärr upphävs visas rubriken Spärr upphävd av och i fälten information vem som hävt spärren på artikeln samt datum och klockslag när spärren hävdes. Över dessa fält går det att via höger musknapp ta upp Informationsmenyn och välja Spärrlogg..., alternativt göra det med knappen till höger om fälten. Då visas en logg på alla spärrar och upphävda spärrar som gjorts på en artikel.

Meddela

När Meddela väljs visas fönstret Meddelande för artikel vid... där det går att välja vid vilka händelser artikeln ska skapa ett meddelande. Detta fönster går att ta upp igen på knappen till höger om fältet För vad. Är flera val gjorda i det fönstret står det sedan Flera... i fältet.

De händelser som det finns möjlighet att skapa meddelande för är:

Längre ned visas i brun text rubriken Meddela fr.o.m. och fält med information vem som angett meddelade på artikeln samt datum och klockslag när det angavs. Knappen Meddelande med möjlighet att ange/koppla ett meddelande för en artikel visas. Knappen Meddelande har motsvarande funktionalitet som knappen Kommentar där den förekommer. Se mer i avsnittet Lägga in kommentarer eller instruktioner i kapitlet Generellt i Startboken.

* Gäller även rapporteringar i rutin Inleveransrapportering op.lego.