Du är här: Lager > Behovsplanering > Generera försäljningsprognoser > Allmänt om Generera försäljningsprognoser

Allmänt om Generera försäljningsprognoser

En allmän beskrivning för hantering av listor i MONITOR finns under Generellt i Startboken.

Varför denna rutin?

Denna rutin genererar periodiserade försäljningsprognoser som sedan kan nyttjas i nettobehovsberäkningen. Detta för att underlätta för användare som får en årsbudget från kunden, eller arbetar fram den själv, och vill skapa en periodiserad prognos utifrån detta.

Beräkningen utgår alltid från artikelns årsbudget. Denna årsbudget ska motsvara den totala tänkta försäljningen för rullande 12 månader framåt. Den får inte motsvara en nuvarande årstakt. Årsbudget kan importeras med Import årsbudget, hämtas från Beräkna årsbudget eller anges manuellt på fliken Budget i Uppdatering Artiklar.

Selektering går att göra på utvalda artikelbegrepp. Försäljningsprognoser går att lagra, säsongsvariationer går att ta hänsyn till liksom fördelning. Under Alternativ går det välja att avrunda värden till heltal. Artikeltyper som ska ingå i beräkningen går att välja.

För utskriftsexempel se i Utskrift prognoser.

Vilka uppdateringsmöjligheter finns det?

Prognosrader är uppdateringsbara. Prognoskoder skapas och uppdateras i Registrera försäljningsprognoser.

Vilka grafiska presentationer finns det?

Det finns inga grafiska presentationer i denna lista.

Läs beskrivning av fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.

Concept Link IconSe även: