Du är här: Lager > Inventering > Inventering mot underlag > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Listan Inventering mot underlag hämtas upp på bildskärmen och används vid registrering av inventeringsresultat. Till denna lista används inventeringsunderlaget som skrivits ut i rutin Inventeringsunderlag och som fyllts i vid den fysiska inventeringen av lagret.

Det inventerade saldot från inventeringsunderlaget registreras här direkt för varje artikel och lagerplats. I samband med registreringen går det även vid behov att välja revision, ange chargenummer, välja enhet samt välja lagerplats att registrera inventeringen på.

I exemplet visas listan grupperad på Artikelnummer. Listan visar information för varje artikel om Benämning, Artikeltyp, Lagerplats, Saldo (aktuellt), Enhet, Inventeringsdifferens, Sparat saldo, Senaste inventeringsdatum, Senaste inventerat saldo, Senaste inventerade differens. Om en asterisk (*) visas efter enhet, betyder det att det finns en alternativ enhet lagrad på artikeln. Under Inv. kvant. ska det inventerade saldot föras in per lagerplats. Under rubriken K finns möjlighet att kommentera en inventering.

Finns tilläggsfunktionen Lagerplatssystem installerad går det att på slutet av listan markera för varje lagerplats (rad) på en artikel om lagerplatsen är en plockplats och produktionsplockplats, då går det att fylla i ett antal för beställningspunkt.

Se även en förklaring av kolumnerna i listan.

Exempel på lista Inventering mot underlag, grupperad på Artikelnummer.