Du är här: Lager > Order > Registrera lagerorder > Allmänt om Registrera lagerorder

Allmänt om Registrera lagerorder

Vad görs i denna rutin?

Denna rutin används för att registrera lagerorder. När en lagerorder är registrerad och skickad kan bevakning och senare inleverans ske samt statistik uppdateras. Inleverans kan göras i rutin Inleveransrapportering - Lagerorder.

En lagerorder kommer även att påverka planeringen som en beställning i lagret för aktuell leveransperiod. En lista på aktuell orderstock kan skrivas ut i rutin Orderförteckning - Lager.

Registrera ny order

Registreringen i rutinen är uppdelad i en rubrikrad samt de två flikarna, Huvud och Rader. På rubrikraden väljs Från lagerställe och Till lagerställe. Vid nyregistrering av en lagerorder går det att ange valfritt ordernummer. Ordernumret kan bestå av både siffror och bokstäver (alfanumeriskt) och det går att använda 10 tecken. Det är också möjligt att använda systemets automatiska nummersättning. Startkod för nummerserie anges i rutin Nummerserier i Systemvård.

Den första fliken, Huvud, innehåller generella uppgifter om ordern, såsom leveransadress, referensperson m.m. De flesta uppgifterna hämtas från Företagsinformation men går att ändra för en viss lagerorder.

I den andra fliken, Rader, registreras vad som ska levereras.

Uppdatera befintliga order

I denna rutin finns även möjlighet att hämta upp en befintlig lagerorder för att ändra tidigare inmatade uppgifter eller radera/lägga till orderrader. På rubrikraden väljs ett ordernummer då en befintlig order ska hämtas upp. I Systeminställningar väljs vilka blanketter som ska skrivas ut.

Skriva ut order

För rationell utskriftshantering kan enskild lagerorder skrivas ut direkt med knappen Skriv ut under Fönsterfunktioner.

Förhandsgranskning av blankett före utskrift går att göra under fliken Order efter att en ny order sparats.

Utskrifter görs annars vid valfritt tillfälle i rutin Utskrift Lagerorder. Där går det också att välja utskrift av flera order, per ordernummer , till lagerställe och leveransperiod. Där går även att välja blankett och förhandsgranskning av order före utskrift.

Lagerorder kan även skickas med e-post till referensen på mottagande lagerstället med knappen Skicka via e-post under Fönsterfunktioner, i denna rutin och i utskriftsrutinen.