Du är här: Lager > Order > Registrera lagerorder > Tillverkningsorder

Tillverkningsorder

Alternativet Tillverkningsorder visas här om det är valt att T-order ska kunna skapas från lagerorder. Detta styrs med systemparametern Skapa tillverkningsorder från lagerorder, under Automatisk Tillv.order från lagerorder på fliken Lager i Systeminställningar.

I samma sektion i Systeminställningar, går det även att få alternativet förvalt med parametern Skapa T-order förvald i Registrera lagerorder. Där går det även att välja hur T-ordernummer samt projektnummer ska sättas.

Om systemparametern Möjlighet att editera T-ordernummer på lagerorderrad också är aktiverad (under samma sektion som ovanstående systemparameter) går det även att ange eller välja annat T-ordernr med Sök & Hämta eller F4 i fältet.

Notera att det inte är möjligt att ange eller välja annat T-ordernr om systemparametern Visa max kvantitet är aktiverad, under Behovsplanering på fliken Lager i Systeminställningar. En "tooltip" vid muspekaren visar information om hur fältet kan göras editeringsbart, om det inte är det.

Tillverkningsorder skapas bara för artiklar på lagerorderrader som är av typen T (Tillverkad). Tillverkningsordern skapas i samma lagerställe som lagerordern skickas från. Användaren som registrerar lagerordern måste tillhöra en rättighetsgrupp som har behörighet att skapa tillverkningsorder i samma lagerställe.