Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Automatisk tillv.order från lagerorder

Automatisk tillv.order från lagerorder

Under denna sektion finns inställningar för automatisk generering av tillverkningsorder från lagerorder.

Skapa tillverkningsorder från lagerorder

Här går det att välja om tillverkningsorder ska skapas automatiskt utifrån orderraderna på en lagerorder. Detta sker då lagerordern sparas. De alternativ som finns är:

Skapa T-order/förslag förvalt i Registrera lagerorder

Om det är valt att tillverkningsorder ska skapas från lagerorder styr denna parameter så att alternativet att automatiskt skapa tillverkningsorder av en lagerorder, blir förvald i rutin Registrera lagerorder.

Projektnummer sätts till

Om det är valt att tillverkningsorder ska skapas från lagerorder, går det även att välja hur projektnummer ska sättas på tillverkningsorder. De alternativ som finns är:

T-ordernummer sätts till

Då det är valt att tillverkningsorder ska skapas från lagerorder, går det att välja hur T-ordernummer ska sättas. De alternativ som finns är:

Möjlighet att editera T-ordernummer på lagerorderrad

Markeras denna parameter går det att editera T-ordernummer på lagerorderrad i rutin Registrera lagerorder.

Notera att det inte är möjligt att editera tillverkningsordernummer om systemparametern Visa max kvantitet, under Behovsplanering på fliken Lager i denna rutin, också är aktiverad.