Du är här: Redovisning > Årsbyte / Periodbyte > Utskrift IB > Allmänt om Utskrift IB

Allmänt om Utskrift IB

En allmän beskrivning för hantering av listor i MONITOR finns under Generellt i Startboken.

Vad skrivs ut i denna rutin?

Här görs utskrift av ingående balans för konton i kontoplanen. Ingående balans förs automatiskt över till det nya året vid bokslut, men kan även manuellt registreras i rutinen Ingående balans samt även i denna rutin.

Utskrift av IB kan förutom på kontonivå även göras på kostnadsställe och kostnadsbärare.

I utskriften visas även en summering av samtliga ingående balanser per kontoklass.

Ingående balanser kan uppdateras direkt från lista bildskärm. Det finns även möjlighet att ta fram samtliga balanskonton i syfte att manuellt registrera samtliga ingående balanser vid uppstart av systemet. Registrering av balanser kan dock endast registreras på kontonivå i denna rutin.

Gruppering och selektering kan göras på Konto. Listan kan presenteras med listtyperna Konto, Kostnadsställe, Kostnadsbärare eller Projekt. Belopp kan även väljas att visas i tusental kronor. Det går även välja att ta med alla balanskonton.

Vilka uppdateringsmöjligheter finns det?

I listtyp Konto går det att uppdatera Ingående balans och Kvantitet.

Läs beskrivning av fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.

Concept Link IconSe även: