Du är här: Redovisning > Årsbyte / Periodbyte > Utskrift SRU > Allmänt om Utskrift SRU

Allmänt om Utskrift SRU

En allmän beskrivning för hantering av listor i MONITOR finns under Generellt i Startboken.

Vad skrivs ut i denna rutin?

I denna rutin görs utskrift av räkenskapsschema med de SRU-uppgifter som ska lämnas i samband med deklarationen. En kopplingstabell med detaljerad koppling mellan kontona och rapporten kan skrivas ut.

SRU står för Standardiserat Räkenskaps Utdrag och de SRU-koder som skrivs ut på blanketten motsvarar de numrerade fält som ska fyllas i på självdeklarationen.

För att få korrekta SRU-uppgifter är det viktigt att SRU-koderna kopplats till rätt konton i kontoplanen. Detta görs i rutinerna Kontoplan eller Utskrift kontoplan. Samtliga aktuella SRU-koder finns registrerade i en tabell i rutin Kontoplan.

SRU-uppgifterna kan även skrivas ut till fil för att lämnas till skattemyndigheten. Överföring via internet görs med ett dataprogram som heter ELDA. Programmet är gratis och går att ladda ned på Skatteverkets webbplats www.skatteverket.se.

Se även Utskriftsexempel.

Vilka uppdateringsmöjligheter finns det?

I denna rutin finns inga uppdateringsmöjligheter.

Läs beskrivning av fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.

Concept Link IconSe även: