Du är här: Redovisning > Löpande > Beloppssökning > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Nedan visas exempel och kommentarer för listorna i rutin Beloppssökning.

ClosedStandard

I listtyp Standard visas för varje transaktion verifikationsnummer, verifikationstext, datum, konto, kostnadsställe, kostnadsbärare, projekt, debet- och kreditbeloppen, kvantitet, eventuell radtext samt summering längst ner i listan. I exemplet nedan har man valt att visa både debet- och kredittransaktioner i listan. Listan visas i datumordning.

Exempel på listtyp Standard.

Här går det att komma åt diverse funktioner via Informationsmenyn. Genom att högerklicka i listan öppnas den menyn.

Välj Saldofråga eller SHIFT+F3 för att göra ett direkthopp till rutin Saldofråga med aktuellt konto inläst.

Välj Verifikation [ver.nr.] för att göra ett direkthopp till rutin Registrera verifikationer med aktuellt verifikat inläst.

Informationsmenyn.

ClosedSpec. öppna reskontraposter

I listtyp Spec. öppna reskontraposter går det att skriva ut en rapport som visar vilka fakturor som bokföringsmässigt är öppna (med restbelopp) på konton för kundfordringar, leverantörsskulder och preliminära leverantörsskulder. Listan ska normalt visa samma värde som reskontralistan och kan prickas av mot reskontralistan för att utreda vilken faktura som orsakar en eventuell differens.

Denna lista går att använda när fakturanumret specificeras på varje konteringshändelse på varje faktura i huvudboken. När listan tas fram så bör den selekteras på t.o.m. datum (reskontradatumet som ska stämmas av).

Exempel på listtyp Spec. öppna reskontraposter grupperad på konto nummer 2440.