Du är här: Redovisning > Löpande > Utskrift huvudbok > Utskriftsexempel

Utskriftsexempel

Nedan visas exempel och kommentarer för två av de listtyper som finns att välja på i beställningsbilden.

ClosedStandard

I lista Standard visas för varje konto de transaktioner som skett under angiven period. För varje transaktion visas eventuell kontering på Kostnadsbärare eller Kostnadsställe, Verifikationstext, Verifikationsdatum, Verifikationsnummer samt de belopp som bokförts. Beloppen redovisas i en debet- och kreditkolumn. Egna radtexter som gjorts på enskilda konteringar visas även.

För varje konto visas även Ingående balans, Ingående saldo, Utgående saldo samt Omslutning på respektive kontosida. Längst ned visas Total omslutning av debet- och kreditbeloppen.

Huvudboken avslutas med summering av antal konteringar samt senast använda verifikationsnummer för varje nummerserie. Konton som det inte bokförts på under året skrivs inte ut i huvudboken.

Exempel på lista Standard i Huvudbok, Selekterad på ett urval av konton.

ClosedKontoutdrag

Lista Kontoutdrag är en form av kontospecifikation som visar löpande saldoinformation för varje transaktion som skett på kontot. Saldoinformationen visas i en separat kolumn längst till höger i listan. I övrigt visas samma information som i lista Standard.

Exempel på lista Kontoutdrag, selekterad på ett urval av konton.

ClosedFörklaring av informationen i listorna

Här förklaras den information som kan utläsas i listorna: