Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Kopiera poster med Spara som... > Spara som... artikel och beredning

Spara som... artikel och beredning

Väljer du alternativet Spara som... på en artikel, kommer nedanstående fönster upp där du först anger ett nytt artikelnummer samt benämning på den nya artikeln. Förvalt visas benämningen på den artikel du valt att spara som.

Fönstret är sedan uppdelat i flikarna Artikelinfo. och Beredningsinfo. Här väljer du vad som ska kopieras med till den nya artikeln. Se mer om vad som kan kopieras och vad som inte kan kopieras nedan.

Obs! Du kan inte använda Spara som... och välja ett befintligt artikelnummer i rutinen Uppdatering artiklar, utan att först ta bort den artikeln. Försöker du spara över en befintlig artikel visas ett meddelande om detta. I rutinen Beredning kan du däremot välja ett befintligt artikelnummer för att kopiera över beredningsinformation till en befintlig artikel, dock kopieras då ingen artikelinformation över (fliken Artikelinfo blir inaktiv).

Ska du kopiera många nya artiklar med samma val av vad som ska kopieras, kan det vara bra att markera Lagra inställningar (gäller denna flik). Då finns inställningarna kvar nästa gång du hämtar upp fönstret Spara som... Lagra inställningar går att göra per flik.

Fliken Artikelinfo

Här kan du välja vilken artikelinformation som ska kopieras med till den nya artikeln, av de uppgifter som finns på den befintliga artikeln i de olika flikarna i rutinen Uppdatering artiklar - Lager.

Fliken Artikelinfo.

Fliken Beredningsinfo

Denna flik tänds om det finns beredningsinformation på en artikel. Dessutom krävs det att du är med i en rättighetsgrupp som har full behörighet i rutinen Beredning för att fliken ska tändas så att beredningsinformation kan kopieras. Här kan du sedan välja vad som ska kopieras med till den nya artikeln, av den beredningsinformation från Beredning som finns på den befintliga artikeln.

Fliken Beredningsinfo.