Du är här: Startbok i MONITOR > Generella funktioner och metoder > Påminnelsefunktion > Påminnelsefönstret

Påminnelsefönstret

Påminnelsefönstret kan öppnas automatiskt genom att parametern Visa påminnelsefönster automatiskt markeras, under knappen Påminnelse i rutin Användare i Systemvård.

Med knappen Inställningar för påminnelser kan den enskilde användaren länka sig till inställningar för påminnelse för att göra sina egna personliga inställningar. I påminnelsefönstret listas de aktiviteter som den inloggade användaren har i sin arbetskö.

Med knappen Hjälp kommer den enskilde användaren åt just det här hjälpavsnittet.

Om användaren aktivt jobbar med påminnelsefönstret öppet så går det att även välja att få en avisering om aktiviteter. När en ny aktivitet tillkommer till arbetskön uppmärksammas detta genom att en pratbubbla visas vid fältet Aktiviteter på statusraden. Med Informationsmenyn går det att avmarkera de aktiviteter som inte ska visas.

Fönstret Påminnelse om aktivitet för...

Under Gruppering går det att välja hur listan med aktiviteter ska sorteras. Förvalt är Datum men det går även att välja att sortera listan på datum i stigande ordning eller efter aktivitetstyp. Här går det även att ändra Antal dagars framförhållning. Förvalt är det antal dagar som angetts i inställningarna på användaren. Med alternativet Föregående aktivitet avslutad, visas endast de aktiviteter som är redo för rapportering för aktuell användare, dvs. där föregående aktivitet är rapporterad som avslutad. Med inställningen Föregående aktivitet avslutad under knappen Påminnelse i rutinen Användare kan denna parameter bli förvalt markerad.

Kolumner i listan är Tidpunkt, Typ, Beskrivning och Avser. Tidpunkt visar aktivitetens planerade färdigdatum. Resterande kolumner visar olika information beroende på vilken aktivitet som listas. Vill användaren inte få någon påminnelse om aktivitet är detta också möjligt.

Med dubbelklick på ordet "Aktiviteter" i statusraden kan påminnelsefönstret öppnas när som helst.

I tabellen nedan listas de olika typer av aktiviteter och vilken information som skrivs in de olika kolumnerna. Här visas också till vilken rutin användaren länkas till från knappen Öppna

Typ av aktivitet

Beskrivning

Avser

Knappen Öppna länkar till:

Kundaktiviteter

Aktivitetens text

Kundnamn

Kundfråga

Leverantörsaktiviteter

Aktivitetens text

Leverantörsnamn

Leverantörsfråga

Artikelaktiviteter

Aktivitetens text

Artikelnummer och benämning

Uppdatering artiklar - Lager

Projektaktiviteter

Aktivitetens text

Projektnummer och benämning

Registrera projekt

Offertaktiviteter Aktivitetens text Kundnamn och offertnummer Registrera offert
Kundorderaktivitet Aktivitetens text Kundnamn och ordernummer Registrera kundorder
Ramorderaktivitet kundorder Aktivitetens text Kundnamn och ramordernummer Registrera ramorder - Försäljning

Avvikelseaktiviteter

Aktivitetens text

Avvikelsetyp och avvikelsenummer

Registrera avvikelse

Förfrågan aktiviteter Aktivitetens text Leverantörsnamn och förfrågannummer Registrera förfrågan
Inköpsorderaktivitet Aktivitetens text Leverantörsnamn och ordernummer Registrera inköpsorder
Ramorderaktivitet inköpsorder Aktivitetens text Leverantörsnamn och ramordernummer Registrera ramorder - Inköp
Serviceorderaktivitet Aktivitetens text Kundnamn och serviceordernummer Registrera serviceorder
Avtalsaktiviteter Aktivitetens text Avtalsnummer Registrera avtal - Inköp, Registrera avtal - Försäljning

Inköpsorder att attestera

Inköpsordernummer

Leverantörsnamn och vår referens

Ej attesterade order

Inköpsorder att skriva ut

Inköpsordernummer

Leverantörsnamn och attesterad av

Utskrift inköpsorder (alla order som kan skrivas ut i påminnelsefönstret följer med)

Utskriven inköpsorder

Inköpsordernummer

Leverantörsnamn och utskriven av

Ingen länkning. Endast information.

Leverantörsfakturor att attestera

Fakturans löpnummer

Leverantörsnamn och förfallodatum

Rutin enligt användares inställning.

Leverantörsfakturor att definitivboka

Fakturans löpnummer

Leverantörsnamn och förfallodatum

Registrera leverantörsfakturor

Påminn igen

Om användaren vill att påminnelsen ska upprepas (s.k. "snooze") ska parametern Påminn igen vara ikryssad. Förvalt är denna parameter alltid ikryssad.

När ges påminnelse om aktivitet?

Ordet Aktiviteter i statusraden påminner alltid om de aktiviteter användaren har att rapportera.

För kund-, leverantörs-, artikel-, projekt- och avvikelseaktiviteter gäller följande:

För inköpsorder och leverantörsfakturor gäller följande:

Påminnelsefönstret stängs när användaren klickar på knappen Öppna för att gå vidare till rutiner för behandling av inköpsorder och leverantörsfakturor.