Du är här: Systemvård > Allmänt > Företagsinformation > Bankkontonummer/IBAN

Bankkontonummer/IBAN

Här anges bankkontonummer/IBAN i företagets bank. IBAN (International Bank Account Number) måste företagets utländska kunder i EU/EES-området veta för att kunna göra betalningar i euro till företaget. Kontrollera med banken vilket IBAN företagets bankkonto har.

Bankkontonummer/IBAN skrivs ut på blanketter som berör betalningar, t.ex. faktura och räntefaktura.

För att tydliggöra går det i rutin Språk att se till att den översatta texten på rad 186 är ändrad till IBAN för alla språkkoder.

Valutakonton

Under knappen ClosedValutakontonummer är det även möjligt att ange ett specifikt bankkontonummer/IBAN per valuta. Rätt bankkontonummer kommer då med automatik ut på aktuell blankett. Här finns även en parameter för att välja om Bg/Pg ska skrivas ut på blanketten eller inte, t.ex. för utländska kunder utanför EU ska det inte skrivas ut på faktura. Notera att rubriken för Bg/Pg visas inte heller om parametern inte är markerad. BIC och Banknamn kan anges vilket gör att det går att ha olika banker per valuta. Det går att hantera olika kontonummer för factoringkunder genom att ange Factoring Bankkontonummer, Factoring BIC samt Factoring Banknamn.Om en kund har factoring markerat och faktureras i t.ex. EUR hämtas uppgifterna härifrån. Står det inga uppgifter här används istället uppgifterna från knappen Factoringinformation.

Valutakontonummer.

I listan Utskriftsinformation i rutin Utskrift valuta går det även att uppdatera bankkontonummer/IBAN per valuta och parametern för att visa/dölja Bg/Pg.