Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Dokumenthantering

Dokumenthantering

Under denna sektion finns inställning för tilläggsfunktionen Dokumenthantering.

Skriv endast ut första sidan för Autocad-dokument

För att undvika att få ut en extra tomsida vid utskrift av AutoCAD-dokument (ritningar) går det att sätta denna parameter. Parametern gäller med tilläggsfunktionen Dokumenthantering, med vilken det går att koppla filer, t.ex. ritningar, till bl.a. artiklar.

Visa knapp i fönsterfunktioner om Instruktion finns till rutinen

Om denna parameter är satt (förvalt) visas en extra knapp (se bilderna nedan) under hjälpknappen i Fönsterfunktioner, då en instruktion finns skapad för en rutin. Instruktioner skapas och uppdateras i rutin Uppdatera Instruktion.

En ny eller ändrad instruktion.

En läst instruktion. (Visas sedan användaren loggat in på nytt.)

Förvalt val vid koppling av dokument med samma namn som befintligt

Vid koppling av dokument (enligt det första fallet beskrivet i nedanstående systeminställning) kan det uppstå en konflikt att det redan finns ett befintligt dokument med samma filnamn. Då kommer en fråga upp där det går att välja om dokumentet ska sparas under ett nytt namn eller om det gamla dokumentet ska bytas ut (skrivas över). Denna systeminställning styr vilket av de två valen som ska vara förvalt.

Sökväg till plats på nätverket för externa filer

Här går det att ange eller välja en sökväg till en plats på nätverket, dit externa filer och e-postmeddelanden ska kopieras vid koppling. Sökvägen kan anges antingen som UNC-sökväg eller med enhetsbokstav. Denna sökväg används då externa filer kopplas i följande fall:

Om en sökväg inte är angiven/vald används standardsökvägen i systemet. Standardsökvägen är \Monwin\ExtFiles\ på databasservern. Det är dock vanligt att de filer som kopplas i ovan beskrivna fall, önskas sparas tillsammans med övriga externa dokument bland de ordinarie dokumentsökvägarna på en filserver istället för på databasservern.

Under sökvägen (eller standardsökvägen om en sökväg inte är angiven/vald) skapar systemet mappstrukturen \<ftg_nr>\<ÅÅÅÅ-MM>\ då en fil kopplas, om mappstrukturen inte redan finns (<ftg_nr> är företagsnummer). Dessutom skapar systemet en dokumentsökväg <ftg_nr> i rutin Uppdatera dokumentsökvägar, om dokumentsökvägen inte redan finns.

Exempel:

Sökvägen är angiven som \\Filserver1\MONITOR-filer. En användare kopplar sedan ett dokument med "dra-och-släpp" till dokumentvisningsknappen på en post i en rutin i företag 002, en dag i mars 2014. Systemet skapar då mappstrukturen \002\2014-03\ under sökvägen, såvida inte den mappstrukturen redan fanns. Hela sökvägen till dokumentet blir \\Filserver1\MONITOR-filer\002\2014-03\. I rutin Uppdatera dokumentsökvägar skapar systemet dokumentsökvägen 002 som pekar på \\Filserver1\MONITOR-filer\002\.

Användare som ska kunna koppla filer enligt ovan beskrivna fall, måste dels ha skrivrättigheter i den angivna/valda sökvägen (eller standardsökvägen) i Windows samt Full behörighet i rutin Uppdatera dokumentsökvägar.

Skriv ut sökväg och filnamn på dokument

Med denna parameter går det att bestämma om sökvägen till dokumentet ska skrivas ut i huvudet på utskriften. Det kan vara användbart om man av sekretesskäl vill dölja namn på sökvägar.