Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Elektronisk fakturahantering

Elektronisk fakturahantering

Under denna sektion finns inställningar som berör Elektronisk fakturahantering (EFH) som är en tilläggsfunktion.

Automatisk uppkoppling i Registrera leverantörsfakturor

Med denna parameter markerad kopplar systemet automatiskt upp mot EFH-databasen i rutinen Registrera leverantörsfakturor. Om en faktura som inte är inscannad ska läsas in och ändras så avmarkera denna parameter tillfälligt.

I ett uppstartsskede med MONITOR EFH kan det vara bra att avmarkera denna parameter för då sker vanligtvis arbete med fakturor som både finns och inte finns i MONITOR EFH. Då parametern är avmarkerad görs uppkoppling mot EFH-databasen med knappen EFH i rutinen.

Sökväg till inkorg (förvald)

Här anges sökvägen till den mapp där filer skapas i samband med inscanning av fakturor via rutinen Scanna leverantörsfakturor. Sökvägen ska avslutas med "\".

Sökväg till inkorg (alternativ)

Här anges en alternativ sökväg till den mapp där filer lagras i samband med inscanning av fakturor. T.ex. en sökväg till den mapp där följesedlar eller andra typer av dokument som inte är fakturor hamnar.

Sökväg till inkorg (alternativ)

Se ovan.

Löpnummer med på utskrift till skrivare

Då en inscannad och registrerad faktura skrivs ut på papper går det att få en märkning på pappersutskriften vilket löpnummer den har i systemet.

Filprefix vid scanning av fakturor

Här anges det prefix som de inscannade dokumenten (filerna) ska ha. Ex. MK10014.tif, här är MK prefixet.

Importera leverantörsfakturor till EFH

Detta är en parameter som hör till rutin Import av leverantörsfakturor i kombination med att EFH tillämpas. Importrutinen är en tilläggsfunktion. Med parametern markerad kommer en leverantörsfaktura att skapas som pdf-fil av det EDI-meddelande som importeras i rutinen. Pdf-filen läggs då även till automatiskt i rutin Registrera leverantörsfakturor och kan då även granskas som andra leverantörsfakturor som scannas in i EFH.

Sökväg till Finvoice PDF-bilder

(Gäller enbart Finland och de som använder sig av Finvoice Import leverantörsfaktura) Vid import av Finvoice leverantörsfakturor till EFH går det att få med original PDF. För att detta ska vara möjligt måste PDF-filerna vara lagrade i den mapp som valts med denna systeminställning. Hittas ingen PDF-fil i den mappen, så kommer en systemrenderad EFH-bild att skapas.

Tillåt koppling av egna inköpsorder i Registrera leverantörsfakturor

Med denna parameter markerad tillåts att användaren kan koppla sina egna inköpsorder i rutinen Registrera leverantörsfakturor. Denna parameter är förvalt markerad.